dinsdag 18 april 2023

De bruid

Weer naar de tweewekelijkse zanggroep te Bilthoven. Op de fiets, ook al heb ik een straffe Scandinavische noordoostenwind tegen. Maar dat merk ik pas wanneer ik al fiets. Het is weer zo leuk.  Er heerst daar een blije losse sfeer in die groep. We zingen echt mooi. Deze dirigente weet ons in no time boven onszelf uit te tillen. Iedereen straalt.

Zo zingen we 'Irish Blessing': May the road rise to meet you / May the wind be always at your back / May the sun shine warm upon your face /  the rains fall soft upon your fields / until we meet again. Dat 'may the wind be always at your back' is wel heel toepasselijk  vandaag.

Een van de dames gaat morgen trouwen. Zij is 75. Voor de  feestelijkheid deelt zij stroopwafels uit. Alle dames gaan kirren en verhalen van hun eigen huwelijksdag en die van hun dochters en zonen. Ik kir niet zo mee, dus ze vragen: 'Heb jij geen kinderen?' Wel stel ik voor om samen 'Morgen ben ik de bruid' van Willeke Alberti voor haar te zingen, maar dat lied kennen niet genoeg.

Geen opmerkingen: