zaterdag 1 april 2023

Pakjes

Ik heb weer twee nieuwe bestellingen voor boeken. Is boeken kopen een vrijdagmiddag-bezigheid? Beide bestellingen leveren weer wat nieuwe spanning op, want nu ga ik proberen via de site van Boekwinkeltjes labels te maken voor verzending via Post.nl. Dat scheelt een euro. Boekwinkeltjes int de verzendkosten dan. Wel moet ik de pakjes nog naar een Post.nl-balie brengen. 

Weer een leermoment: zulke dingen moet je nooit doen als je haast hebt. Ik had dus haast. Ten eerste: het is best een dik boek, precies op het randje van wat mag. Maar dan moet er nog een krant en pakpapier en tape om. Dus de vraag is of het Postagentschap het accepteert als brievenbuspakje en zo nee wat er dan gebeurt. Ten tweede: wat ik ook aanklik: de labels worden steeds op A4-formaaaaaaat geprint. Er is wel een optie A6, maar als ik die aanklik wordt-ie toch op A4 geprint. Wat ik ook probeer. A4 is te groot voor mijn boekenpakje. Grr. Ik annuleer het label, maar weet niet of het al in rekening gebracht is. Ik los het op door een nieuw label aan te maken, daar er een schermafbeelding van te maken en die te verkleinen. Behoorlijk omslachtig. 

Straks in rust mijn tweede pakje klaar maken. Dit boek is zeker 3 mm te dik voor een brievenbuspakje (max formaat: 38x26,5x3,2cm, die 3,2 cm is de grens), dus dat moet dan ook maar via DHL. Even vragen of die mensen dat goed vinden.

Een klant is een beeldhouwer uit Haarlem, de andere een trompettist uit Breda.

Geen opmerkingen: