zondag 9 april 2023

Naar de tuin

Paaszondag. Ik heb me voorgenomen een stukje border te gaan omspitten. Om als dat leeg is een plan te maken voor wat er in kan. Van de week had ik bij de Intratuin zes phlox-plantjes gekocht, die ik in dat stukje border had bedacht. Maar dat is veel te weinig en te iel, zie ik nu. Een oud idee was om daar wilde bloemen te zaaien. Misschien is dat beter. 

Er is van de week een boel gebeurd. Reenske heeft van alles gesnoeid en de beide compostbakken leeg getrokken. Ik had daar van alles in gegooid, ook takken, en hout verteert niet. Op mijn verzoek heeft ze inmiddels alle gemaakte afval afgevoerd. Geweldig! 

Bobby is vrijdag met de eerste van de ligbedjes aan de gang geweest. Bij het uitpakken van het bouwpakket bleek dat er per bankje 172 schroeven zijn. 172! En het hout (grenen) is veel minder blond dan op het plaatje op grond waarvan ik het bankje uitkoos. Hij vindt het niet zo mooi en zegt dat ik te zuinig ben. Maar ja, zeg ik, ik ben het eens, maar ik vind het niet zo erg. Er komen matrasjes op en een doek of sprei en kussens.

Buiten begint van alles te bloeien. Bij de ingang staat een spierstruik (of is het sleedoorn?) en achterin een Amerikaans krentenboompje. Vorig jaar heb ik dat ook allemaal gefotografeerd en gedetermineerd , maar nu ben ik dat weer vergeten. Ik moet er maar labels aan hangen. We krijgen dit jaar dezelfde verrassing. Ik herinner me seringen en struikkampetfoelie.

Het spitten is heel zwaar. Het is zware klei en de wortels zijn niet los te schudden uit de klei. Dus als je een paar kluiten in een afvalzak gooit is die al niet meer te tillen. Vorig jaar gooide in alle tuinafval in de struiken, maar toen kreeg ik een reprimande. Nu breng ik het maar naar een vuilcontainer. Hoewel het eigenlijk naar een groenafval moet. 

Geen opmerkingen: