maandag 24 april 2023

Glow in the dark

Morgen gaan we bowlen in Bisonspoor. Onze gymnastiekvereniging Sport Vereent bestaat dit jaar 90 jaar. En onze juf van 80 jaar houdt er aan het eind van dit seizoen definitief mee op. Dan is zij 65 jaar gymjuf geweest of daaromtrent. Het is een heel groot ding voor haar. Zij leeft voor de gym. Én voor de vereniging is het ook een ding, want ze hebben nog geen nieuwe juf voor de 50+-groep, die uit wel 25 à 30 trouwe deelneemsters bestaat. We komen en sloven ons uit voor háár.

Dus nu komen er twee maanden vol festiviteiten aan, want de vereniging zorgt goed voor haar medewerkers en leden. Het is niet mijn ding, zeg maar, maar je kan echt niet wegblijven. Het feestseizoen trapt voor onze groep morgen af bij Bison Bowling in Bisonspoor, ‘hét feestpaleis van de regio’ volgens hun website. Ik zie al dagen tegenop. 

Bisonspoor is het groot-winkelcentrum van Maarssenbroek. Ik kwam er wel eens in de tijd dat ik bij Elsevier Maarssen werkte, eind jaren negentig, maar ik vond het er niet fijn. Het ergste vond ik de vele goedkope winkels en dat het zo moeilijk is er te geraken. Maarssenbroek is een doolhof. En je móet in de parkeergarage. Ik vond het een nare onbegrijpelijke parkeergarage.

Nu krijg ik de instructie: parkeren op de tweede etage van de parkeergarage, over de traverse, en dan na de Action naar rechts. Vandaag ga ik maar even op proef, om niet morgenavond al voordat de bowling begonnen is al in de stress raken. Want bowlen, ik vind het niks, ik kan het ook helemaal niet. En bij dit Bison Bowling hebben ze ook nog de feestformule glow in the dark. Hú! 

Enfin ik dool wat door parkeergarage en winkelcentrum, vind in een vreugdeloze zijgang waar gebouwd wordt de ingang naar het bowling centrum, en eindig op de terugweg bij de Action, waar ik twee solar-vlinders voor in de tuin scoor. Ook glow in the dark. 

Geen opmerkingen: