vrijdag 5 augustus 2022

La Fret

In de Fiat Panda op weg naar de Point d’ Espange reden we via La Fret om ons te informeren over de veerpont van en naar Brest. Dat is nog eens een leuk plaatsje, bijna Engels, en vanuit vroeger was de veerpont de manier om van het schiereiland naar Brest te komen. Er hangen ook diverse historische foto’s.

Laat er daar vandaag nu net een groot Festival beginnen, het Festival Au Bout Du Monde, driedaags. Internationaal vermaard. Er loopt daar dus sinds vandaag overal langs ‘s Heeren wegen backpackers die gaan kamperen. Er schijnen tienduizenden mensen op af te komen. En die kleine veerpont die normaal twee maal daags heen en weer gaat, vaart nu elk uur. En al die jongere backpackers gaan lopend of met een bus verder naar het Festival. 

Dus als wij ‘s morgens met die pont naar Brest gaan dan gaan wij mooi de stille kant op.

Verder vergapen wij ons vandaag aan nog wat meer kapen en kusten. Er is zo westelijk als het daar is aan de Atlantische Oceaan ook veel militair gebied. Vanaf die uitkijkpunten op de kapen is dat goed te zien. Een grote marinehaven in Brest en verder ook veel hekwerk.

Geen opmerkingen: