maandag 1 augustus 2022

Telgruc-sur-Mer

We zijn verhuisd naar een nieuwe camping ‘Le Panoramic’ bij Crozon ergens onder Brest, in het zuidwesten van Bretagne. Eigenlijk staat de camping in Telgruc-sur-Mer.  

Ik vind zo’n verhuisdag altijd spannend, want je weet wat je hebt (en dat is die heerlijke camping ‘La Vallee’ waar we een week verbleven: tóp). Een nieuwe camping kan mooi ook tegenvallen. Ik had op een of andere manier de hoop/verwachting dat we hier in west-Bretagne in een ruig landschap zouden komen, tussen de rotsen en de elementen en de Kelten, maar niets daarvan. Het is een keurige beetje anoniemige camping. De gasten staan ieder op een stukje grond tussen hegjes. Het geeft privacy, maar je ziet ook niemand. 

Wat ze ook zeggen over vooraf reserveren, ook hier is best plaats voor toevallige passanten. Het is dus niet zo romantisch en onbedorven als ik ons droomde, maar in verder trekken hebben we ook geen zin. Nu hebben we voor vier dagen geboekt. 

In elk geval staan we nu onder hoge bomen en hebben we nu schaduw. Dat is heel wat waard bij dit weer. En in de verte tussen de bomen door hebben we een soort uitzicht op een glimpje zee. Onze tent is een beetje groot voor de blokjes grond die ze hier de kampeerders toebedeeld hebben. Maar het lukt net met tent, tafel, kookhoek en auto. 

Bij ‘La Vallee’ stonden we op het grote veld. Er was veel ruimte, je zat op niemands lip, en er was steeds van alles te beleven. Je kon kijken, maar je kon ook niet kijken. Vanmorgen hadden de andere mensen op het veld het over ons: hoe krijgen die twee die tent en al die spullen in die platte auto? Maar het lukt altijd weer, lachten wij.

Geen opmerkingen: