zaterdag 27 augustus 2022

De Marnixlaan

Vorige week hadden we de Vuelta in Utrecht met alle volksvreugde en stremmingen van dien, nu is qua stremmingen de verbouwing van de westelijke ring in volle gang. De Westelijke Stadsboulevard zoals die gaat heten. Dat is dus in onze buurt. Op dit moment zijn de Marnixlaan, het kruispunt met de Amsterdamsestraatweg, en station Zuilen aan de beurt. De ’boulevard’ wordt smaller, van vierbaans naar tweebaans, er komt groen, en alle leidingen worden meteen ook maar vernieuwd. Het is nogal storend voor het verkeer, want een cruciale verkeersader. 

Ik heb er steeds me te maken. Op de fiets valt het nog wel mee, maar de auto en de bus hebben er echt last van. Ik ben helemaal vóór. Dit gaat wel maanden duren, veel gemopper dus op GroenLinks, en het project heeft door de hitte, personeelstekort en andere tegenvallers nu al vertraging.

Ik ben al de hele week gebiologeerd door de sluiproutes die de automobilisten weten te vinden. Die gaan natuurlijk over mijn fietsroutes. De onhandigste is als ze langs het smalle weggetje langs het Amsterdam-Rijnkanaal gaan. Daar is bij de Werkspoorhavembrug, een smal bruggetje waar maar één stuks verkeer tegelijk over kan. Voorrang voor het verkeer vanuit het zuiden. Daar waar normaal nauwelijks verkeer is ontstaan nu ineens lange files en stress voor mensen die slim dachten te zijn. 


Geen opmerkingen: