zaterdag 17 september 2022

40-up (1)

Nichtje wordt 40 en viert dat uitbundig. Het haalt in herinnering hoe het was toen ik zelf 40 werd, voor mijn gevoel eeuwen geleden. Ik vierde dat indertijd met een speurtocht in natuurgebied Het Twiske. Ex had alles georganiseerd. We hadden er een tentje opgezet, omdat het buiig weer was en om de meegebrachte etenswaren droog te bewaren, maar die tent was veel te klein toen het ging regenen ging iedereen mee naar ons huis in Amsterdam-Noord. Dat is 25 jaar geleden, en er zijn nog heel veel episodes geweest sindsdien. 

Nichtje heeft een grote partytent in hun achtertuin gezet. Het krioelt er van de veertigers en de kleuters en peuters. Het is een mooie leeftijd. Als je 40 wordt heb je als het goed is al veel bereikt en gaat alles nog een tijdje nog een stukje beter. 

Om het speciale van de dag te vieren gaat Nichtje ineens buikdansen. Ze draagt een buikdanseressenpakje met een blote navel. Heel grappig. Beetje uitdagend. En dan memoreert ze wat spannende episodes uit haar leven. Een episode Israël toen ze van school kwam. En een episode Zuid-Afrika tijdens haar medicijnenstudie. En God die voor haar zorgt. En dan zingen ze een gelovig lied met zijn allen in canon. Bijna iedereen zingt mee. En dan eten we Iraans buffet. En de kleuters en peuters eten cornetto’s. 

En nu zijn de zich wat ophopende feestelijkheden voorlopig voorbij. 

Geen opmerkingen: