dinsdag 6 september 2022

Stroomwaarts

Will heeft een nieuwe wandelsite gevonden genaamd Stroomwaarts met wandelingen langs stromen en rivieren. Een van de stromen is de Lek, mijn lievelingsrivier vlak bij huis. Dat belooft wat. Vandaag doen we een wandeling vanuit Lopikerkapel, een gehucht onder IJsselstein. Veel boerenprotest hier, te herkennen aan de omgekeerde vaderlandse vlaggen. Enkele opgedoekte en verlaten melkveebedrijven. 

Een schitterende wandeling. Hij voert over het asfalt van de Lekdijk, maar wij gaan door de uiterwaarden struinen waar volgens mijn wandel app ook paden zijn. 

Er is geen schaduw onderweg. Het heeft vannacht dan wel geregend, dus ik hoop op een wandeling met zware regenluchten, maar nee. Ook vandaag is het weer bijzonder zonnig en heet. Te. 

We eindigen bij een Beach Club aan de Lek, genaamd Klein Scheveningen, waar we op een zandstrandje kunnen zwemmen en uitrusten. Uitzicht op de Rijnaken die hoog op het lage water liggen. Het is niet helemaal ons soort mensen. Beetje Benidorm. Begin oktober is hier een Beach party en treden hier Ruth Jacott en Gerard Joling op. Maar voor nu genieten we van de ligbedjes met parasols.

Al met al een geweldig uitje. Een van onze betere weer. 

Wandeling:

Geen opmerkingen: