Een culischrijver geheten Joke Boon is gespecialiseerd in bonenrecepten. Ze schreef er boeken over en ze heeft tegenwoordig ook een kookrubriek in Trouw. Van de week beschrijft ze heel aanstekelijk de vegagehaktbal op basis van bonen, havermout, geraspte wortel, zoute pinda’s, rode curry, gebakken uitjes, en olie en citroensap. Daar ben ik nu benieuwd naar.
Mijn moeders gehaktballen waren de lekkerste van de hele wereld. Zelf heb ik het nooit geleerd. Het is wel een heel gedoe om ze te maken. En wel aardig smaakvol, al halen ze het niet bij Mutti’s gehaktballen.
Dit is heel vezelrijk een eerlijk. En het smaakt best lekker. Ik serveer ze naast hutspot. Maar ik ben er wel een half uur mee bezig. Of ik het resultaat al het werk waard vind? Ik ben er wel trots op: mijn eigen vegagwhaktbal. Er zijn in de supermarkt ook vleesvervangende vega-gehaktballen te koop (bijvoorbeeld van het merk ‘Boon’), maar daarover lees ik in een review dat die te zout zijn en te weinig eiwitten bevatten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten