vrijdag 2 september 2022

Groen

Het is de hoogste tijd om voort te gaan met de lopende projecten. Door de vakantie en de onverwachte dingen daarna en het ongekend sociale leven hebben ze wat vertraging opgelopen. 

Een project is het tuinhuisje in te richten deels als kapelletjes deels als ‘Lucie Theodora Galerie’. Mede omdat de inlijster zolang afwezig was had ik het een beetje opgegeven en andere oplossingen gezocht voor de ‘iconostase’. Behalve kerkjes, heiligen, engelen en bloemen hangen er nu ook mandala’s en kualams. Maar hij is er weer. Vijf dagen per week.

Nu is het idee om in het huisje aan de kant van het ‘akkertje’ wat groententekeningen op te hangen. En dan vervolgens boven het ‘keukentje’ nog wat bloemen. Vandaag dus de groenten. Fietstocht naar Nieuwegein. De inlijster vindt het maar wat leuk. 

Het andere project is de ‘stiltewandeling’ eind september. De nieuwe Wilma met wie ik dat doe heeft deze week een Stilte-gedicht uitgezocht. En nu ben ik ruim twee uur met Word aan het knoeien om een dubbele A5-kaart te fabrieken in Word die zo - tweezijdig bedrukt - uit de eigen printer rolt met alle teksten en plaatjes op de goeie plek. Ik ben alleen niet goed in gebruiksaanwijzingen. En houd er meestal na een half uur mee op. Onverrichterzake. Maar vandaag  lukt het. Het wordt er heel echt van, met een soort van bidprentje erbij ter herinnering.

Ik ga dit najaar ook weer meedoen met een Trage Post-ronde. In 10 weken 10 ansichtkaarten sturen naar een lijst van (ditmaal) 10 Utrechters. Daar moet ik even het projectplan van printen, met de data eraan. De vorige keer vergat ik steeds of ik het al gedaan had en naar wie en van wie. Of niet. Dat gaf lichte stress, waar het bedoeld was om vreugde te schenken. 



Geen opmerkingen: