zaterdag 10 september 2022

Het pad van de liefde

Gelezen: Het smalle pad van de liefde door Vonne van der Meer. Gevonden in de buurtbibliotheek. Die hebben de collectie een beetje gereshuffeld en de literaire boeken in twee aparte kasten gezet. Apart van de thrillers en de romantische fictie, die ook elk een eigen grote kast hebben. Eerst stond dit alles dwars door elkaar. Nu hoef ik alleen nog maar naar de literaire kast, waar ook nog wel B-romans in staan, maar er is toch al heel wat uit gefilterd. 

Vonne van der Meer vind ik altijd fijn. Psychologisch ingewikkeld en onvoorspelbaar en een beetje reli/spiri angehaucht. Hier staat een echtpaar Floris en Françoise centraal met drie kinderen die in het eerste hoofdstuk hun jongste kind (baby Björn) verliezen in een storm op de pier bij Wijk aan Zee waar hij op hun huwelijksdag lekker is gaan windsurfen en het huwelijksdiner helemaal vergeten is. Zij komt met de kinderen op de pier kijken waar hij blijft en de buggy met de baby waait weg. Baby Björn dood. Ze geven allebei zichzelf de schuld

En dan is het jaren later en wonen ze in Frankrijk. Ze hebben - nog in Amsterdam - nieuwe vrienden gemaakt, Pieter en May, en die komen elk jaar in met hun kinderen in Frankrijk logeren. En dit jaar krijgen Floris en May een hartstochtelijke relatie. Een grote liefde. En die moet stoppen want dat kan niet.

Terug in Amsterdam ontmoet May een non met wie ze een vriendschap krijgt en gesprekken over religie en interesse in katholieke gebruiken.


Geen opmerkingen: