zaterdag 17 september 2022

Vrouwenvoetbal

Leuke film op tv gezien: Dames 4 (2015). Over verwende dertigers en hun leven. Hoofdpersoon is een vrouw Wyne die allemaal vriendinnen en vrienden heeft met jonge kinderen die alles over de zwangerschap, bevalling en moederschap luidkeels met iedereen delen. Wyne heeft geen kinderen en wil geen kinderen. Haar vriend wil niets liever dan kinderen dus maken ze het maar uit. Wyne woont met haar beste vriendin Nanda die haast bedremmeld bekent dat ze gaat samenwonen met haar vriend Marco.  

Nou ja, en om Nanda regelmatig te kunnen blijven zien bedenkt Wyne een voetbalelftal. Ze kunnen helemaal niet voetballen maar ze doen het toch. Wyne’s rare broer doe niets van voetballen weet wordt de trainer. Wyne krijgt een wonderlijke huisgenoot Denise, gespeeld door toen nog Ryanne van Dorst. Behalve de nette gezinnetjes dus ook veel roken drinken en uitgaan.

Uiteindelijk wordt Wyne per ongeluk zwanger van nog één keertje seks met haar ex, en blijkt Nanda geen kinderen te kunnen krijgen en maakt haar vriend het daarom uit. 

Het is een onderhoudende vermakelijke film, leuke types, goeie dialogen, verrassend. Uitgezonden door BNN Vara.  Ik zag m op NLZiet. En ook te zien op NPO Start.


Geen opmerkingen: