vrijdag 4 december 2009

Schönecker Schweiz

Het wordt een dagje wandelen. Schönecken is heel erg mooi en er zijn wel zes wandelroutes uitgezet. We nemen de Schönecker Schweiz, te beginnen bij de Burg. Elk dorp heeft hier zijn Burgruine. Ongeveer elk dorp heeft een trotse abdij of een burg waar het ooit allemaal mee begonnen is. Het verhaal van deze Burg ben ik even kwijt, maar hij is indrukwekkend.

Er glooit en helt en kronkelt een onverwacht bergachtig landschap achter deze Burg met steile hellingen, en beekjes. Vandaar waarschijnlijk de naam de Schweiz. Het is er bijzonder mossig, zowel op de grond als op de stenen (groen) als op de boomtakken (geel). Blijkens enige educatieve borden onderweg blijken we weer in een karstgebied te zitten (net als afgelopen voorjaar in Slovenië), met veel kalk in de grond en grotten en ondergrondse wateren.

De Jakobsweg blijkt langs Schönecken te lopen. Dat is de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De route vanaf Keulen. Je kan deze Jakobsweg vanuit heel veel punten in Europa naar Santiago lopen, vertelt Bobby, en die heten allemaal de Jakobsweg. Hoe dichter je bij Santiago komt, hoe meer van die Jakobswegen bij elkaar komen. Het laatste stuk in Spanje lopen alle pelgrims tezamen. Wat is vakantie toch leerzaam!

Geen opmerkingen: