woensdag 16 december 2009

Inventum

Over de vreugde van in een warm bed stappen. In mijn eerste echte woning te Bos & Lommer was het buiten de woonkamer heel koud, want die woning had maar één kachel. Als het begon te vriezen was het vreselijk om naar bed te gaan. Ik redde mij een tijdlang met een oude ijzeren kruik van thuis, een in een lange sok, waar ik kokend water in deed. Au au. Toen heb ik een elektrische deken aangeschaft. O! Hoe goddelijk was het om naar bed te gaan.

Er kwam daar een liefje bij en we verhuisden na verloop van tijd naar een goed verwarmde goed geïsoleerde woning. Waar die elektrische deken toen gebleven is? Je weet het niet. Ik ben altijd erg goed van wegdoen geweest. Ordnung. Proberen niet veel meer spullen te hebben dan je nodig hebt.

Sinds ik aan klimaatbeheersing doe in mijn huis is de klep naar de zolder dicht en heb ik daar geen verwarming meer aan. Dat scheelt nogal in de verwarmingskosten. Maar nu ga ik dus weer naar een koud bed. En dat kan koud zijn dezer dagen. Inmiddels heb ik wel een rubberen kruik, en dat is fijn. Maar toch.

Begint Zuslief vanuit haar koude donkere baronswoning te Mecklenburg Vorpommern eergisteren de loftrompet af te steken over haar elektrische deken. Zij heeft er een met timer, vertelt ze. Én met voetverwarming. Haar man heeft een kortere en die klaagt steeds over koude voeten. Ik herinner mij sinds dat telefoongesprek dat warme bed ooit, die vreugde in Bos & Lommer, heel heel goed. Steeds scherper.

Na het werk snel naar de Hema. Nee, wij verkopen geen elektrische dekens meer. Nee? Waar moet ik dan naar toe? U moet naar de Blokker. Ik wil niet naar de Blokker. Blokker vind ik vreselijk. Blokker is vol, ik kan er nooit iets vinden en ze hebben er bijzonder onhartelijk personeel. Om vijf voor zes ga ik de Blokker in en ik zie geen elektrische dekens. Onverrichter zake weer naar huis. Grr!

Vandaag diep adem gehaald en een andere Blokker geprobeerd. En ik vind de deken. Nu ik een plaatje google zie ik dat men die dingen overal kan kopen, ook bij winkels als Kijkshop en Trekpleister. Goedkoper. Maar goed, ik heb nu mooi wel een echte Inventum en de langste, eentje die ook de voeten verwarmt. Men mag hem een half uur van tevoren aanzetten. Dat ga ik zo doen. Mmm!

Vinnie bekende van de week dat hij bij vorst met een muts op slaapt.

Geen opmerkingen: