zondag 6 december 2009

Schouderband

Na een week weg geweest te zijn is het altijd weer veel bladen lezen. Of doorbladeren. Zoals de nieuwe Kampioen, die helemaal de eReader promoot, het Nieuwe Lezen. Er staat ook een advertentie in van het bedrijf postordershop.nl. Mutti krijgt ook altijd catalogi van deze firma. Ik kijk er graag in, lekker griezelen. Er staan vooral producten in die de ongemakken van het ouder worden verlichten. Als je dit leest dan weet je wat je allemaal te wachten staat.

Mijn eigen Klacht staat er ook in. Begeleidende tekst: 'Een van m'n vrienden klaagt voortdurend over een zere schouder en pijnscheuten in zijn bovenarm. De dokter houdt het op een hardnekkige slijmbeursontsteking, waartegen weinig kruid is gewassen. Daarom heb ik hem gevraagd proefkonijn te willen zijn met deze speciale schouderband van polyester. En nu vertikt hij het om hem terug te geven! Want bij hem helpt deze band echt grandioos. Weliswaar zit de ontsteking er nog, maar de elastische band geeft zo'n heerlijke, warme en stevige steun, dat hij nog nauwelijks last heeft. Sluit met klittenband, past links/rechts. Aanbevolen door (sport)artsen en fysiotherapeuten.'

'k Doe nog immer trouw de oefeningen van Riekje, maar zonder haar stimulerende aanwezigheid op de achtergrond zal dat wellicht afnemen. Dit proberen? Koopje, van 49 voor 29 euro. Maar lijkt me wel zweterig.

Er ligt bij de post ook een brief met bijlage van de baas. De directiesecretaresse blijkt benoemd te zijn tot mijn casemanager. In de bijlage in tweevoud zet de bedrijfsarts zijn plan van aanpak met mij uiteenzet teneinde mij te behoeden voor de wet WIA. 'Lucie Theodora is naar de sportarts geweest en heeft veel baat bij de behandeling,' schrijft hij. Natuurlijk zegt hij dat, want hij heeft haar me zelf aanbevolen. Ach ja, de administratieve waarheid. Ik zal haar ondertekenen en terugsturen.

Geen opmerkingen: