zondag 20 december 2009

Zonder weet van Weeralarm

Het KNMI blijkt een Weeralarm afgegeven te hebben: 'Er staat veel wind en we hebben te maken met een sneeuwjacht.' De grootste verkeersproblemen bevinden zich in de regio Utrecht. Er rijden nauwelijks treinen meer - in de Randstad helemaal niet meer.

Maar het leven vraagt dat wij vroeg in de ochtend naar Maassluis rijden, dan naar Schiedam, en dan weer naar Maassluis. Dus we trotseren het allemaal, zonder enige weet van dat Weeralarm. De bolide houdt zich geweldig.

Het is best opwindend, rijden in de sneeuw. Veel ervaring heb ik er niet mee, vanwege dat we hier te lande weinig sneeuw hebben en ik niet van wintersport ben. Onvergetelijk was echter een tocht naar Gent in maart 2005, toen heel Nederland echt vastgesneeuwd was. Wist ik veel. De sneeuw was in het oosten des lands voorspeld en dus vertrok ik welgemoed om 13 uur vanuit Amsterdam naar het zuiden. Op de verkeerssites geen file te zien, maar bij Abcoude was het al mis en het kwam niet meer goed. Rond 17.30 werd het donker en was ik nog maar bij Gorcum (Waar ligt Gorcum? Moet ik terug? Of in Gorcum in een hotel?). Om 23 uur bereikte ik Gent. 10 uur stapvoets door de sneeuwstorm en van de Nissan 100NX deed de verwarming het niet. Brr.

Dit is een Rijke Dag. We glibberen wat door de diverse steden. Optrekken bij stoplichten gaat moeizaam. Remmen geeft heel rare geluiden en sensaties. Af en toe komen we vast te zitten in sneeuwduintjes op parkeerplaatsen, je geeft gas en er gebeurt weinig meer behalve een boel gegier van banden. Maar we komen er steeds weer uit.

Geen opmerkingen: