woensdag 2 december 2009

Basteln

Zoals verwacht krijg ik bij gebrek aan wifi ernstig behoefte aan een nieuwe hobby. Knutselen heet basteln in het Duits. In Bitburg heb ik twee stukjes speksteen gekocht, ter grootte van een 'amulet', plus een setje beginnersvijlen, plus wat schuurpapier en olie. Direct een hele rots meenemen om uit te hakken zou te gauw op een fiasco kunnen uitlopen, dus ik beperk me tot twee kleine brokjes Maar speksteen vijlen en schuren blijkt hartstikke leuk. Roze speksteen en bruingroene speksteen heb ik.

Speksteen (ook wel zeepsteen genoemd en in het engels heet het soapstone) is een steensoort die soms wel 90 miljoen jaar oud kan zijn, zoals is vastgesteld door geologen in Californië. Men vindt het onder andere in Brazilië, Afrika, China, Groenland, India en Europa, o.a. in Zwitserland en Finland.

Echte meesterwerken brouw ik nog niet, maar toch: lang niet gek. De bruingroene steen is - eenmaal opgepoetst - het mooist. Helaas is in Prüm is geen hobbywinkel en dus ook geen nieuw stuk speksteen te vinden. Eigenlijk moet ik nu weer naar Bitburg voor nieuwe stenen. En dan zelf zo'n zondige Eva uithakken...

Geen opmerkingen: