zaterdag 5 december 2009

Vakantiehuisje des levens

Nou nog eentje dan. Het chaletje met de bolide. We woonden boven. Op een nacht (ik weet niet meer hoe laat het was, het werd er om half vijf al stikdonker om 18 uur voelde het als diep in de nacht) kwamen we aanrijden en hoorden we heel hard ezels balken. We hebben de oorsprong van dat geluid niet onderzocht, daarvoor was het te donker. Maar het zijn van die ervaringen.

Min allereerste blogs in december 2007 bevatten ook foto's van twee vakantie-adressen met auto. Toen nog de Nissan 100NX. Foto 1. Foto 2. Toen had ik nog geen idee wat het blog ging doen.

Ik vind vrijwel elk vakantiehuisje altijd stom. Gedurende minstens twee dagen. De lampen, het sanitair, de tegelvloer, de verwarming, de keukenkastjes, het glaswerk, de pannen, het aanrecht, het bed, het beddengoed... Veel kaarsen mee, en de kruiden en enige kookboekjes, dat helpt een hoop. Eigenlijk was dit huisje al vrij snel goed. En zeker toen de eigenaar ging vertellen hoe hij dit met zijn zwager gebouwd had en dat er nog maar zo weinig mensen komen, en eigenlijk alleen nog maar Hollanders. De chaletjes zijn van binnen te zeer seventies. Met schrootjes en oranje tegels. De mensen willen moderner. Maar hoeveel het kost en hoeveel werk het is.

Geen opmerkingen: