zaterdag 19 december 2009

Eucalyptusblad

Het 'Getijdenboek' dat ik zou kunnen maken zóu uit dagelijkse schetsjes kunnen bestaan. 'De Weg Naar Zelfkennis Via Schetsjes'. Ik maak ze in tien minuten, ze komen zo uit de hand gelopen, niet eerst met potlood. In maart dit jaar begon ik ermee, à Paris, met de reeks 'Voitures de Paris', in de loop van het jaar voortgezet met andere vakantieschetsjes. Of is dit te Janneke Brinkman? In diapositief, wat die houtsnedes eigenlijk zijn, is het wellicht dwingender. In elk geval zwarter. Kijken of ik een programma´tje kan vinden waarin de schetsjes diapositief te maken zijn.

Het zou ook uit een combinatie van Schetsjes, Mandala's, foto's en een Betekenisvolle Tekst kunnen bestaan. De Tekst zou er een kunnen zijn waar ik die dag toevalligerwijze op gestuit ben. Of een Inzicht. Handgeschreven. Misschien zelfs geCalligrafeerd.

Jammer genoeg ruikt men bij het zien van dit schetsje het heerlijk geurende Eucalyptusblad niet. Maar misschien is die Vreugde er toch aan af te zien. Welke Zelfkennis zou deze schets kunnen opleveren? Dat het Hoofd wel wil Schaatsen, of anderzins ErOpUit, maar dat de Ziel liever wegZinkt in de Geur van Eucalyptusblad. En dit alles met Grote Hoofletters.

Eerdere schetsjes: Schonecken; Ostsee (2); Ostsee (1); Mecklenburg; Waal bij Varik; Vršič; Piran; Skopo; Voitures de Paris (3); Voitures de Paris (2); Voitures de Paris (1).

Geen opmerkingen: