donderdag 10 december 2009

Aandachtsjunken

Ik raak verzeild in de herhaling van De Wereld Draait Door, waarin cabaretier Theo Maassen (43) tekeer gaat tegen Patricia Paay (60), die deze maand in de Playboy poseert. Maassen - de sidekick van presentator Matthijs van Nieuwkerk - heeft geen goed woord over voor Paay en oordeelt: 'Ik vind jou een zielige aandachtsjunk.' Als Maassen op verzoek van Van Nieuwkerk de foto's bekijkt loopt de zaak echt uit de hand. 'Een vriend van mij is necrofiel. Ik denk dat hij het wel kan waarderen,' aldus Maassen. Van Nieuwkerk eist excuses: 'Theo, je biedt nu je excuses aan.' Maassen weigert dit, waarop Paay op haar beurt de cabaretier beschuldigt van aandachttrekkerij.

Het is niet eenvoudig om in zo'n discussie je positie te bepalen als kijker. Ik heb het ook niet zo op met Patricia Paay en Playboy, maar goed. Wie is Theo Maassen om te beweren dat vrouwen van zestig niet hun lichaam zouden mogen tonen? Maar goed, waar gaat dit helemaal over? Je kan beter de tv uitdoen, Lucie Theodora!

Maar het is mooi wel de talk of the town vandaag. Mooi dat ik mee kan praten. Internetjournalist Francisco van Jole schrijft op Joop, de nieuwe opinie-site van de Vara: 'Theo Maassen had zich voorgenomen Patricia Paay eens even flink te pakken. Waarschijnlijk ook tot zijn eigen verrassing ging dat helemaal mis. Paay liep geen enkel schrammetje aan haar eeuwig stralende gezicht op, Maassen daarentegen leek na afloop rijp voor een therapeutische sessie.'

Geen opmerkingen: