zaterdag 26 december 2009

Kerstsoep

Hoe zou het kerstavond-diner-zonder-ons geweeest zijn? Wat zou er van over zijn? We hebben enorme zin in kerstdiner. Mijn huis is prachtig opgeruimd. Heerlijk! We duiken in de koelkast. We is nog een kwart van de drilpudding over. Ha! Eén varkenshaasje ligt nog ongebakken. Mmm! De gerookte vis ligt er nog wel voor een deel, maar de aardappelen en de spruitjes met kastanjes (het was voor een weeshuis genoeg) zijn helemaal op. Ook de komkommersoep, dat was een grote pan vol, is schoon op! Fijn dat het zo lekker was, zeggen we dan maar.

Anneke doet verslag. Het was een bijzondere avond geweest. Iedereen een beetje ongemakkelijk eerst, maar het werd uiterst genoeglijk. Het was nogal zoeken geweest naar bepaalde dingen in mijn huishouden. Zo konden ze geen vleesmes vinden en had ze de varkenshaasjes uiteindelijk maar met een broodmes aangesneden. En theedoeken wisten ze ook niet.

Ze hadden onder meer gediscussieerd over het vraagstuk of ik nou diep religieus was of niet. Will had gemeend dat het allemaal alleen maar voor het mooi om en bij mijn altaartje, ook het meditatiekussen, maar Gijs blijkt ervan overtuigd te zijn dat ik diep religieus ben. Anneke wist het niet, maar was toch een beetje geschokt geweest over het foldertje aan de keukenkast met de H. Missen in Amsterdam. By the way, of ik al weet dat de paus besprongen is door een vrouw.

Geen opmerkingen: