maandag 21 december 2009

Nederland en het winterweer

Hele discussies over hoe om te gaan met de nieuwsvoorziening rond sneeuw, negatieve reisadviezen en weeralarm. Ik geloof niet in verlossing uit de vraagstukken zal-ik-wel-of-zal-ik-niet via de ether. Op de radio zegt men dat je beter de straat niet op kan gaan, laat staan met de trein. De NS geeft geen info, bahelve dat je nergens op kan rekenen. De ANWB kan je ook niet geloven. Inmiddels ben ik al behoorlijk ervaringsdeskundig geworden en vind ik dat je maar zelf moet besluiten of je wel of niet op weg gaat. Vooralsnog kom je er ooit wel. Geen idee hoe laat. Als je dat niet ziet zitten, dan zeg je alles af. Zal niemand je kwalijk nemen.

Er ligt waanzinnig veel sneeuw in Utrecht. Echt mooi. Maar ja, ik moet naar Sloterdijk en de NS geeft negatief reisadvies. De bolide is diep ondergesneeuwd. Wederom met gierende banden (geen winterbanden) kom ik uiteindelijk van de parkeerplaats af. Eenmaal op de A2 richting Amsterdam lijkt het even mee te vallen, maar dan blijkt er toch weer een aanrijding en wel van een oude Fiat Panda (zielig gezicht: zo'n gekreukte Fiat Panda jaargang 1975) en dus een enorme file. En een jammerende Vespa in het mandje naast mij. Sorry Vespa! Amsterdam heeft vergeleken met Utrecht haast geen sneeuw.

In NRC staat een mooi artikel over alle vraagstukken over Nederland en de sneeuw. Daar heb ik ook deze prachtige foto gepikt. Voor wie het niet herkent: het is Rotterdam, gescoord vanaf de Euromast.

Geen opmerkingen: