dinsdag 8 december 2009

Wild als de poesta's

Als ik ter introductie van mijn presentatie vertel dat het mijn allereerste powerpointpresentatie is, dat ik er bijna vier dagen over gedaan heb maar dat hij daar dan ook naar is (al zeg ik het zelf) en dat ik hem geheel in stijl gemaakt heb (kleurig en met hier en daar enige spot), krijg ik spontaan applaus van de collega's.

Tot nu toe was ik altijd tamelijk tégen powerpoints, omdat veel sprekers enorm saaie powerpoints maken die ze geheel gaan oplezen. Maar nu heb ik geproefd hoe het ook kan: met zakelijke tekst laten zien dat je de materie beheerst, met plaatjes die een extra informatielaag bieden. Met dat op de achtergrond kun je vrijer gaan vertellen. Ik heb volgens mij wel een kwartier verteld en had het gevoel dat ik nóg wel een kwartier kon.

De vijfde ben ik in een reeks van acht hoofdredacteuren die hun visie en plannen uiteenzetten aan directie en uitgevers, waarbij wij gecaht worden in te gaan op het thema van 2010 ('24 uur MERKBELEVING'). Twee collega's hebben géén powerpoint, één heeft alleen witte pagina's tekst, nog weer een andere heeft een presentatie met mooie overvloeiingen. Dat moet ik nog leren. Dat er steeds een bullet bij springt. Ik heb geen overvloeiingen, maar wel weer geestige plaatjes. Hóeren zijn we, allemaal, dat is de onuitgesproken boodschap. Deze foto is van Hani501, waarvoor dank.

De presentaties lopen al met al meer dan een uur uit. Dan is het half zeven en mogen we als dank 'onbeperkt spare ribs' eten bij een horecagelegenheid genaamd Bella Beer. 'Bella Beer: wild als de poesta's en sensueel als de geur van wierook. Deze warmbloedige, mysterieuze schone is met vurig enthousiasme in 2003 een gezellig eetcafé begonnen in het nuchtere Capelle a/d IJssel.' Gevestigd op een industrieterrein. Veel Capelse gezinnen vieren hier een verjaardag. Je maakt wat mee.

Geen opmerkingen: