donderdag 17 december 2009

Alweer hervat

Hani501, wat denk je, gaan we wel naar Katherina morgen? Het treinverkeer van en naar Utrecht CS ligt helemaal plat, hoor ik net op het journaal. Duizenden mensen zijn er gestrand. Rond half vier konden door logistieke problemen geen treinen meer vertrekken van of binnenlopen op het station. En ze kunnen niet beloven dat het morgen weer goed is.

Kortom: ik laat me helemaal meeslepen door de berichtgeving. Wat is het toch een ramp in Nederland als het even sneeuwt. Belachelijk. Hoe zou dat in andere landen zijn? Eigenlijk is er helemaal niet veel aan de hand. Ik heb gewoon mijn hele programma door Nederland afgelegd vandaag. In de auto. Op de radio hoor je om half negen over files van 31 kilometer, maar hoe erg is erg. Die blijken tegen 11 uur allemaal weer opgelost.

De noordelijke provincies waaronder Drenthe zouden ook helemaal ondergesneeuwd zijn, hoor je steeds, maar desgevraagd zegt Mutti dat de wegen eigenlijk vrijwel schoon zijn. Wel heeft ze vandaag als gevolg van de berichtgeving een overlevingspakket van SuperdeBoer gehaald. Voor het geval dat.

Lees nu - nog geen uur na het journaal - op NRC.nl dat het treinverkeer om Utrecht weer hervat is. Nu weet ik het zeker. Men moet op zulke dagen radio en tv gewoon uit laten.

Geen opmerkingen: