woensdag 9 december 2009

'Zijn' versus 'doen'

Eindelijk heeft de shiatsu-masseuse weer tijd. Ik heb uit enthousiasme zoveel mensen naar haar doorgestuurd dat ze bijna geen ruimte meer heeft voor mij! Ze is zeer tevreden over mijn ontwikkeling ('ontwinding is een beter woord') sinds de laatste keer, die vast al wel twee maanden geleden was. Ik stond in verband met de zoektocht naar de ultieme Galajurk en de bijpassende benodigdheden in een paskamer lijfjes te passen toen ze de laatste keer afbelde. Griep. Grrr.

Vandaag is het thema 'zijn' versus 'doen'. Ik ken wel een gedicht en een film rond de tegenstelling 'hebben' en 'zijn', etre et avoir, maar die is bij mij niet zo aan de orde. Wel de dadendrang en het gevoel dat ik te weinig doe. Tenslotte werk ik al re-integrerend nog niet 100% en word ik regelmatig overvallen door het gevoel dat ik NIETS doe. Misschien is het al genoeg dat je er bént, oppert ze. Wat een nieuwe gedachte.

Dan masseert ze me weer zo heerlijk dat ik helemaal geen moeite meer heb met alleen maar zíjn.

We bespreken even de zorgverzekering. Van de manueel therapeute hoef ik niet meer te komen, vertel ik, maar mag ik bij jou de komende maanden in onderhoud blijven? Deze masseuse doet zowel shiatsu als cranio-sacraal. Bij mijn verzekering valt in 2010 cranio-sacraal ineens onder 'beweegzorg', die de verzekering in 2010 tot maar liefst 1000 euro vergoedt. Veel meer dan het afgelopen jaar. Maar shiatsu valt onder 'alternatieve zorg', en die is veel duurder te verzekeren. Is zij onder 'beweegzorg' te declareren? Nee dat kan niet, zegt ze, want ze is aangesloten bij een beroepsgroep voor shiatsu-therapeuten. Dus moet ik naar een module met hogere bedragen voor alternatieve zorg. Vanavond behalve een beetje zíjn ook maar even sommen maken.

Geen opmerkingen: