maandag 28 december 2009

Op safari in Nieuw West

Ik bel rond of iemand meegaat op stadssafari. Er staan redelijk wat woningen te huur te IJburg, Osdorp, Geuzenveld... Stél dat mijn huis verkocht wordt, want dat weet ik nog niet ('Juich niet te vroeg', waarschuwt de Makelaar), en ik besluit tot zoiets, hoe zal het daar dan zijn? Voelen? Van Funda-foto's kan men niet veel aflezen.

Om er een beetje een gevoel bij te krijgen rijd ik gisteren met Nichtje langs diverse huizen te IJburg en Noord. Het waait en regent en we worden er bijkans depressief van. Het wordt al snel duidelijk hoe de wensen liggen. Te stenig is niet goed, en te achterbuurtachtig ook niet. Men is te Amsterdam allerlei sociale woningbouw-wijken aan het aan het opwaarderen door de woningen in de vrije sector te gooien, maar daar is de wijk nog niet direct lekker mee.

Er is dus ook allerlei prestigieuze nieuwbouw in Nieuw West. Daar ben ik vandaag met Will geweest. Zij noemt de tocht een ware stadssafari. We zien parken die we nooit eerder zagen. Zoals het Eendrachtpark en het Sloterpark. Deze flat in Slotermeer was echt leuk. Appartementen te huur van 700 tot 1100 euro. Maar ja, daar zit je dan in Slotermeer...

We bekijken zelfs nog een doorzonwoning ver weg in Geuzenveld, helemaal aan de rand van de stad, want ik wilde toch een tuintje, maar ik zie me al helemaal vereenzamen tussen de volkse gezinnen, en daarvan zegt Will: Dan kun je net zo goed in Nieuwegein gaan wonen. Ik krijg zin in heel hard wenen.

Geen opmerkingen: