zaterdag 19 december 2009

Kerstknutselen

De donkere dagen voor Kerst zijn uitermate geschikt en bedoeld voor knutselen. Tijdens de korte winterstop onlangs te Schönecken in de Eifel heeft Riemer weer voor Vespa gezorgd. Uit diepe dankbaarheid daarvoor nam ik een feestpakket mee uit de supermarkt van Prüm. Wat er precies in die doos zat was me niet geheel en al duidelijk, maar het was een driehoekige feestdoos, het was voor met Weihnachten, het was met Kuchen, en met basteln en voor kinderen. Het gaat wel eens mis met mijn goedbedoelde geschenken, maar ik geloof dat dit weer een schot in de roos is. Want nu stuurt Ekfa mij deze foto.

Het verhaal erbij moet van Leen komen. Zij schrijft desgevraagd: 'We hadden vooral héél veel poedersuiker nodig, en het wit van een ei. Daar moesten we lijm van maken om de onderdelen aan elkaar te plakken. En de sneeuw is ook van poedersuiker met ei. Al dat poedersuiker met ei maakt wel dat het huisje tamelijk oneetbaar is geworden, al wil Riemer niettemin elke ochtend na 't ontbijt een stukje. Gisterochtend heb ik met Riemer een rendier en een kerstman gekleid met behulp van een Hema-pakket - ook heel geslaagd geworden. Ik word nog een je reinste bastelliefhebber.'

Zelf ben ik naar knutselwinkel Pipoos geweest voor papier, op zoek als ik ben naar de sleutel voor een Eigen Getijdenboek. Nu is de vraag: moet het steeds op hetzelfde papier en papierformaat, in een boekje zeg maar, of ga ik allerhande papiersoorten en -formaten door elkaar gebruiken? Geweldige blokjes met bedrukt papier hebben ze daar. Ben gezwicht voor Sprookjespapier met Goudopdruk. Moet ik ook weer Gouden en Zilveren Stiften bij. Ik geniet er enorm van, maar misschien moet ik wel even een ander thema zoeken dan de amaryllis. Anders wordt het nog érger dan Marjolein Bastin.

Geen opmerkingen: