vrijdag 29 juni 2012

Boeddha

In Naarden-Vesting stuit ik in een grappig beeldenwinkeltje op een Boeddhabeeld dat ik onmiddellijk Reenske cadeau wil doen. Het is al een tijd geleden dat ik beloofd heb haar een Boeddhabeeld cadeau te doen. Ze zeggen immers dat je een Boeddha-beeld niet voor jezelf moet kopen, maar cadeau moet krijgen. 

Dit beeld vind ik echt wat voor haar. Dat oranje. Maar toch. Het steekt allemaal nogal nauw voor haar, aangezien ze zeven maanden in Nepal, Thailand en Burma heeft gemediteerd. Dus voor de zekerheid mail ik haar bijgaande foto. Ze belt gelijk. Ja mooi, eh... zegt ze, maar eh... wat voor materiaal is het...

Om kort te gaan, ze reist onmiddellijk af naar station Naarden-Bussum, alwaar ik haar mag afhalen. En dan zoekt ze in die winkel een héél ander beeldje uit. En doet zij op haar beurt mij ook weer een Boeddhabeeld cadeau. Daar kan ik geen nee tegen zeggen.

Bij een kopje thee stallen we onze nieuwverworven beelden uit op een terrasje tegenover het Arsenaal. Welke het wel geworden zijn ziet u hier. Wat een feestmiddag. Naarden-Vesting is maar 20 minuten rijden van hier en totaal vakantie.

Geen opmerkingen: