vrijdag 8 juni 2012

Nauwelijks IJ meer

Vandaag heb ik Conferentie in Strand West. Dat is een leuk café in voorheen de Houthavens in Amsterdam-West richting de Coentunnel. Vanuit mijn oostelijke deel van de stad is het echt te ver om te fietsen, maar Bus 22 gaat rechtstreeks. Halte Spaarndammerstraat. 

Echter, ik moet toch wat bijkomen van het avondje uit met de Maisjes, en terwijl ik naar de bushalte loop lijkt ineens een bustocht met Bus 22, die wel HEEL veel bochten maakt, me echt niet goed voor mijn gestel. Ik ga toch maar met de bolide. Deze route van oost naar west voert helemaal langs het IJ. 

Het is een beetje een exotische route die ik niet vaak doe. Het is schokkend, maar behalve achter het Centraal Station zie je nauwelijks IJ meer. Er is daar de laatste tien jaar zoveel nieuwbouw gekomen, en ze bouwen nog steeds, dat je je eigen stad niet meer herkent. Ik vind t verschrikkelijk, de bouw van deze tijd. Zo eenvormig, zo massief, zo weinig menselijke maat. Misschien wordt t wel fijn daar te wonen, maar erlangs rijden is echt niets, niets aan.

Geen opmerkingen: