woensdag 1 oktober 2014

10 jaar

Je moet niet zo zeuren, Lucie Theodora, over geen tijd. Als je nou gewoon even langs het Stadsdeel fietst dan zie je wel hoe het loopt en of het een kwartier duurt of een uur.

Meevaller: binnen een minuuut ben ik aan de beurt. Tegenvaller: de door de pasfotomachine goedgekeurde foto wordt door de ambtenares resoluut van de hand gewezen. Er zit teveel haar voor mijn ogen en de bril spiegelt.  Op de Middenweg zit een fotozaak, zegt ze. Daar moet ik naar toe.

Daar zegt de fotografe dat mijn bril helemaal af moet. Die is veel te beeldbepalend. 'Daarom heb ik hem juist genomen, sputter ik, 'dat leidt wat af van de onvolkomendheden. 'Ja maar volgend jaar heeft u een heel andere bril...' Deze fotostudio blijkt ook van Heno van de Vijzelgracht. Prangende kwestie. Ik heb niet erg lang geslapen en vanochtend eens geen streepjes onder mijn ogen gedaan, noch de wenkbrauwen een extraatje gegeven. Dat alles is goed te zien. Dan maar zo het paspoort in. Een nieuw paspoort kost maar liefst 66 euro, maar gaat nu wel 10 jaar mee.

Geen opmerkingen: