maandag 13 oktober 2014

Grønnegaard

Dit weekend ben ik verslaaf geraakt aan een nieuwe Deense tv-serie: The Legacy. Vijf afleveringen gezien: vrijdagavond één, zaterdagavond twéé en zondagavond dríe. Toen was het half een en moest ik echt gaan slapen. 

De dvd-box lag al weken op mijn coffee table, iemand heeft hem hier achter gelaten, die vond 'm echt iets voor mij, maar Bobby en ik zitten in de 17 delen van Heimat en dat schiet niet op. Vrijdag nam hij de Heimat-box mee naar Amsterdam, om een beetje op te schieten, immers vorige week was hij hem vergeten, maar nu zat de dvd die aan de beurt was niet in in de box. 

Dus nu The Legacy. Ik ben Heimat echt gaan waarderen, maar dit is andere koek. Hedendaags, complex, emotioneel, spannend, adembenemend af en toe.

Het verhaal: op haar landgoed op het Deense platteland leidt de beroemde beeldend kunstenares Veronika Grønnegaard al sinds de wilde jaren zestig een excentriek en kleurrijk leven. Haar vier kinderen hebben elk op hun eigen manier de gevolgen van een vrijzinnige en chaotische jeugd ondervonden. Wanneer hun moeder sterft, komen ze allemaal samen om de erfenis te regelen. Veronika laat echter heel haar landgoed na aan slechts een van hen. Wat een vlotte en vredige regeling had moeten worden, mondt uit in een pijnlijk proces waarbij geheimen, spanningen en leugens langzaam maar zeker aan de oppervlakte komen.

Van harte aanbevolen. Maar dat was waarschijnlijk al duidelijk.




Geen opmerkingen: