zaterdag 18 oktober 2014

Vleugels

Van de week was ik in Tielt. Tielt in West-Vlaanderen. Een van de krankzinnige dagen van van deze week. Drieënhalf uur heen, vierenhalf uur terug en tussendoor een rollercoaster van een ontmoeting van vier uur inclusief rondleidingen, Lucie Theodora op interview. Hij had alles uit de kast gehaald: vier mededirecteuren mocht ik de hand schudden en rondgeleid worden, ik kreeg een copieuze lunch buitenshuis voorgeschoteld, waterzooi, en tussendoor autoritjes mede langs het oude centrum van Tielt en het geboortehuis van opa.

Na afloop van het bezoek stapte ik in de bolide, maar ook snel weer uit, en wel bij de Onze Lieve Vrouwe kerk. Op het bord stond dat-ie open was, maar hij was dicht. Dat was jammer, want ik kon wel een meditatief momentje gebruiken.

Op straat stuitte ik op dit beeld. Een ekster (?) voor een spiegel (?) met daarop de tekst: 'Liefde geeft communicatie vleugels'. Doet me denken aan een rijmpje uit mijn jeugd: 'Altijd lief te zijn voor anderen / dat vergeet ik telkens weer. / 'k Wil niet boos of kribbig wezen. / Maak mij vriend'lijk. Help mij Heer.' Hét thema van de week.

Geen opmerkingen: