donderdag 23 oktober 2014

Kwijt

APK. Elk jaar is het weer even adem inhouden. Vorig jaar had ik problemen met de remmen en met de koppeling. En kocht ik mijn eerste winterbanden. Toen was de rekening €1920. Nu heb ik begin september het gedoe met het portier achter de rug. Deze foto is niet de mijne, ik heb erg veel meer butsen en bulten.

Maar ik heb sinds september geen nieuwe bolide gekocht, dus ik ga door met de huidige. Weer is er iets met remblokken en remschijven, en nu heeft een winterband een bobbeltje (klinkt als een gezwel) en moet die hele band vernieuwd. Dit jaar is de schade €780.

Mijn Garage Oost - die tegenwoordig in Noord zit - werkt van 07u tot 16u, maar vandaag moet ik de bolide zelfs voor 15.30u halen, dus moet ik al om 14.30u van het werk weg. Jullie houden ook steeds eerder op, zeg ik, maar dat is niet zo, zegt Riekus, maar Harm moet naar de tandarts.Wij vaste klanten uit Oost moeten met Bus 37 naar de halte Hilversumstraat, waarvandaan òf Harm òf Riekus je dan oppikt. Meestal Harm.

We rekenen af. Afrekenen doet Riekus. Als ik nog een mooie Celica voor je tegenkom, zegt hij, dan geef ik wel een belletje. Het moet wel weer een blauwe zijn, zeg ik, en dit model (1997) vind ik het mooist, maar één model moderner dan deze is ook goed. 

Ik vertel dat ik ga verhuizen naar Utrecht, en in Bunnik ga werken. Langzaam dringt de waarheid tot hem door. 'Dus ik ben je kwijt?' roept Riekus, 'Ik was net aan je gewend!'

Geen opmerkingen: