zondag 19 oktober 2014

Pampus

Gewéldig leuk uitje. Mijn buurtboekhandel Van Pampus, de eigenaar (op de foto helemaal links) heet Carel van Pampus en vorige week heeft hij vanwege het vijfjarig bestaan van de winkel zijn klanten uitgenodigd voor een boottocht naar Pampus. De boot is helemaal vol. Veel oude hippies. 

Gisteren vertelde K. over haar activiteiten in het kader van het ouder worden. Zij organiseert regelmatig bijeenkomsten waarin ze mensen samen laat filosoferen over het ouder worden. En dat is al vanaf 50. Ik kan mij daar helemaal niet mee identificeren en had haar vandaag graag meegenomen om dit te laten zien. Dit is een boot vol ouder wordende medemenschen, die zichzelf volgens mij helemaal niet zo definiëren en die nog steeds volop in het leven staan. Ouwe en minder ouwe hippies. Muzikanten, kunstenaars, een heerlijke horde.

Ik heb geen idee wat Pampus is. Het eiland is gebouwd met enorm veel zand op een zandbank, eigenlijk zelfde procedé als als IJburg. Het is tamelijk druk met dagjesmensen op een pontje uit Muiden, en dagjesmensen van driemasters. Het fort is bijzonder educatief aangekleed. Het vooral heel erg leuk om erheen gevaren te zijn. Het boottochtje is geweldig. Grote saamhorigheid en zang.

Geen opmerkingen: