zondag 27 december 2015

Maassluis

Tweede Kerstdag doen we te Maassluis. Een oervertrouwde dag met Schoonmama, die geheel volgens schema verloopt - zoals voorheen de dagen met Mutti volgens een straf stramien verliepen. Je arriveert om een uur of twaalf, krijgt een kopje koffie en dan is het zo weer tijd voor de lunch en de eerste afwas. 

Daarna gaan we allemaal wat lezen, en dan dutten Bobby en ik geheid weg. Tegen half vier verzinnen we dan het wandelingetje naar Het Hoofd, aan de Nieuwe Waterweg, en iets na vijven zeg ik: Zal ik gaan koken? Bobby doet wat kleine klusjes en Schoonmama maakt haar kruiswoordpuzzel. 

Bij Mutti deden we het rondje Zandmeertje en het programma-onderdeel Bijbellezen. De laatste jaren waren er met Kerst uit onze Grootfamilie altijd een stuk of vijf bij haar in verrassende wisselende samenstelling. Dat was verbindend. Ik mis het wel. Het was altijd stress: wie doet Kerst, wie doet Oud & Nieuw, hoe doen we de verjaardagen tussen 6 en 12 januari. En nu is dat weg.

Te Maassluis kijken we - na het avondeten en weer een afwas - naar het Acht Uur Journaal, doen we nog een kopje thee, en dan gaan we weer huiswaarts. Het is een vertrouwde Kerstdag.

Geen opmerkingen: