dinsdag 15 december 2015

Vrij Nederland

Vrij Nederland wordt meer in digitale aanwezigheid en het papieren magazine wordt van een weekblad een maandblad. Nieuws van de dag. Een substantieel deel van de redactie wordt ontslagen. Het houdt me de hele dag al bezig. Het afkalven vindt overal plaats bij de papieren media. Het is ook mijn eigen realiteit. 

Hoewel ik echt wel de doelgroep ben heb ik al heel lang geen abonnement meer op Vrij Nederland. Te dik. Je komt er niet aan toe. Vier van de vijf nummers gaan ongelezen de papierbak in. Ik ben qua nieuws en kranten een digitale lezer geworden. Sta open om te betalen voor voor nieuwe initiatieven als Blendle en de Correspondent. Ik lees artikelen uit alle hoeken van de media via Facebook en Twitter.

Al enige maanden volg ik Vrij Nederland op Facebook. Elke dag komt er een interessant artikel langs dat ik dan ga lezen. Maar dat zijn artikelen van een of twee weken geleden! zei Ekfa laatst. Dat kan me niet schelen, reageerde ik.k heb toch geen abonnement? Ik weet satinet.
Het dagelijks uitdelen van artikelen is een marketingstrategie die op mij de gewenste uitwerking heeft. Vrij Nederland staat weer op mijn netvlies, en een maandblad wil ik misschien wel. 'En jij Bobby', vraag ik. Hij leest altijd de Trouw en de VPRO-gids van voor naar achter. Hij ook, een maandelijks VN willen we wel. Maar ja  voor de mensen die er al jaren met hart en ziel werken: afschuwelijk. 


Geen opmerkingen: