zaterdag 5 december 2015

Stroomstoring

Als je haar maar goed zit. Het is de hoogste tijd voor de kapper. De kapster - die ik tot nu toe nog niet had durven vragen naar de herkomst van haar grappige accent - blijkt Beate te heten en van Poolse komaf.

Ze is op haar dertiende in Nederland komen wonen. Haar schoonmoeder is een Wilders-in-het-kwadraat, zegt ze, dus met Kerst gaat  haar vriend zonder haar naar het kerstontbijt van zijn moeder. Zelf viert zij met haar familie kerst op kerstavond op zijn katholieks, met 12 gerechten. Op een gegeven moment moet iedereen een-op-een tegen elkaar zeggen wat hij dat jaar niet goed heeft gedaan. Dan wordt er veel gehuild. Ze haat het.

Dan valt ineens de stroom uit. Naar later blijkt is het een grote stroomstoring in heel noord-west Utrecht. In het winkelcentrum gaan winkels als AH, Etos en Blokker onmiddellijk dicht. De kapper, de bakker en de Turkse groenteboer blijven wel open, maar je moet wel contant geld bjj je hebben. 

De kapper heeft gelukkig nog voldoende warm water om mijn nieuwe krullen uit te spoelen, en ook de tondeuses - voor de mannenklanten - zijn voorlopig nog opgeladen. Wat een consternatie. Niets doet het meer. Thuis ook niet. Kopje koffie? O nee.

Geen opmerkingen: