woensdag 23 april 2008

Carpe Diem

Weeronline had al aangekondigd dat er vandaag wolkjes voor de zon gingen schuiven, dus gistermiddag laat hebben we onszelf nog snel een lentepiknik beloofd. Want het is heus niet allemaal beton en spoorrails wat de klok slaat daar te Sloterdyke. Er zijn ook voetbalvelden en als wij werken zijn die zeeen van leegte en groen. Het is bíjna natuur.

Het was best druk op het werk, maar we deden het gewoon. En al het andere werkvolk in de straat begon spontaan te stralen toen ze ons met onze etenswaren het pand zagen verlaten. Misschien setten wij wel een trend!

Roro7 had heerlijk brood van het Vlaamsch Broodhuys, Iris had diverse verse sapjes, Bien had een fruitsalade met druiven en aardbeiden. En ik had vanochtend - om 07 uur reeds - tabouleh gemaakt. Uitslover die ik ben. En ik had een tafelkleed met lentebloemen bij de Blokker gescoord. En Roro7 dan weer vuilniszakken om op te zitten, want helemaal droog was het er nog niet. Vinnie, jij ligt ergens op een exotisch palmenstrand... Nou, kijk maar, wij genieten ook best zonder jou!

Ik weet het nu al: dit piknikken wordt een traditie.

Geen opmerkingen: