zondag 13 april 2008

Poptreden te Leusden

Ik heb een nieuwe neef: Jelle. Hij is geweldig. Hij woont in Leusden en houdt van skaten en gitaarspelen. Gisteren had hij zijn eerste uitvoering in jongerencentrum De IJsbreker, te Leusden. De Muziekschool van Leusden pakte uit met zijn beste leerlingen. Jelle had het optreden al lang geleden aangekondigd, dus 12 april was al maanden geblokt in de agenda.

Het was een hele goeie avond. Al die jongens en meisjes uit Leusden met hun dromen van popster worden verzameld in een Nederlands jeugdhonk. Soms waande je je op het Amerikaanse platteland. Dit gegeven verdient een speelfilm of een documentaire.

Jelle deed het heel goed. Ik was erg trots. En in mijn streven om als nieuwe tante onsterfelijk in zijn leven te worden door een sterrenfoto van hem te scoren ben ik helemaal vergeten te noteren hoe de nummers heetten die ze speelden. En omdat ik zo dicht op het podium stond kreeg ik niet de hele band in beeld. Maar ik vind de missie toch gelukt: ik hoop dat een van mijn foto's op posterformaat op zijn jongenskamerdeur komt.

Het was even spannend omdat de drummer was in de opwinding vergeten was dat Jelle een solo zou spelen. Maar de gitaarleraar Victor speelde reddende engel.

Geen opmerkingen: