zaterdag 19 april 2008

Het décolleté van de Bundeskanzler

De foto is al enkele dagen oud, maar ik had ´m gemist. Intussen is/ie een soort van wereldnieuws. Zelfs Trouw heeft een analyse over het décolleté van de Bundeskanzler. Angela Merkel droeg zondag bij de opening van de Nationale Opera in Oslo een avondjurk met een opvallend diep décolleté.

Merkel was ooit beroemd vanwege haar bloempotkapsel. Zelf zei ze ooit over haar verschijning: “Mode ist nich so mein Ding.”

Ik word een beetje naar van de foto, maar dat kan komen omdat ik meer op plat ben dan op rondingen. Natuurlijk was ze ten tijde van de verkiezingen enige jaren geleden nog een onvervalste grijze muis. Wie vindt dit aantrekkelijk, zoveel weelderige boezem bij een Bundeskanzler?

Of is dit décolleté de nieuwe norm voor ambitieuze vrouwen, oud danwel jong? Onze eigen Rita Verdonk kan zich ook steeds koninklijker presenteren en als je afbeedlingen van háár googelt zie je haar ook steeds wulpser worden. Moeten we het als een winstpuntje zien dat vrouwen van boven de vijftig niet meer als aseksueel worden afgeschreven?

Geen opmerkingen: