zondag 27 april 2008

De foto die Nederland niet mag zien

Nederland mag niet zien dat prinses Máxima een bril draagt, vindt de Rijksvoorlichtingsdienst. De RVD geeft geen toestemming voor publicatie van opnamen die eerder in deze week in Argentinië werden gemaakt.

Er zijn allemaal meningen en commentaren ineens over de foto van Maxima met bril en de RVD. De meeste journalisten vinden het van de zotte dat we de bril niet mogen zien, maar de RVD is machtig: de foto wordt bijna nergens getoond. Dat is natuurlijk de manier om mensen als ik bloednieuwsgierig te maken. De foto staat wel in de Gelderlander.

Prinses Máxima bracht vorige week een werkbezoek aan haar geboorteland Argentinie voor de Verenigde Naties. De gewraakte foto's zijn gemaakt toen ze, met een bril op, arriveerde bij een privéafspraak in Buenos Aires. Ze lacht uitbundig naar het wachtende publiek. De foto's zijn in Argentijnse media deze foto's ook gepubliceerd.

De foto heeft enige uren op de website van het ANP gestaan, maar is op verzoek van de RVD verwijderd. Dat de prinses op deze foto voor het eerst in het openbaar een bril – en geen zonnebril – draagt, was het ANP trouwens ontgaan.

Carla Joosten in Elsevier over de bril

Geen opmerkingen: