donderdag 16 september 2010

Hartelijke ontvangst

Als verzekeraar kom ik graag bij de mensen thuis. Het was ooit een reclame van verzekeringsmaatschappij Victoria Vesta. Waarom ik hem onthouden heb? Geen idee. Maar hij hoort in het collectieve Geheugen van Nederland. De cabaretier Najib Amhali won in 1998 het Leids cabaretfestival won. Zijn openingszin toen luidde: ‘Als Marokkaan kom ik graag bij de mensen thuis’. Daar werd altijd hard om gelachen. Maar dit terzijde.

Te onzent doen wij eens of tweemaal per maand een 'informeel' bezoekje bij de mensen thuis. Bij het bedrijf dan. Doel: bijpraten en uithoren. Na afloop verslagje van maken (kennis delen) en later gebruiken.

Zo ga ik op bezoek op een kantoor te Zuidoost. Ik heb een lichtelijk gespannen relatie met de dame in kwestie en de kou moet nodig uit de lucht. Bent u ooit wel eens zó ontvangen? Met uw naam op het programmabord in de ontvangsthal? Zie derde regel: 14 uur, Lucie Theodora, 2e etage. Dat is nog eens met allure een receptioniste uitsparen.

Laten we zeggen: er zijn wat stijlverschillen tussen de mevrouw en mij. En ik vrees dat ze nog even blijven, ook na deze hartelijke ontvangst.

Geen opmerkingen: