vrijdag 3 september 2010

'Verandering, vordering en soms een reis'

Op de rode vloerbedekking van het kapelletje lig ik bij te komen. Een rune dan maar, en ik trek de 'Ehwaz'. Ehwaz betekent paard. Door zijn snelheid, kracht en schoonheid heeft het paard altijd meer betekend dan alleen een vervoermiddel. In figuurlijke zin is het een heilig dier - een middel voor materiële en spirituele vooruitgang. De rune Ehwaz betekent beheerste verandering, vordering en soms een reis. Hij symboliseert ook partnerschap, vertrouwen, loyaliteit en trouw tussen twee helften van hetzelfde geheel, zoals paard en ruiter, of broer en zus.

De Ehwaz lijkt gebeurtenissen in een stroomversnelling te zetten. Als u tot nu toe het gevoel heeft gehad, dat er weinig schot in zaken zat, dan zal hier verandering in komen. Probeer het tempo bij te benen en probeer te voorkomen waarbij u achter de feiten aanrent. Als dit niet lukt, kunt u de zaken met een ander aanpakken. Door taken te verdelen kunt u zich richten op de zaken waarin u goed bent. Minder goede zaken kunnen aan iemand overgelaten worden die er wel verstand van heeft. Werk in harmonie samen; dat geeft vertrouwen. Blijf trouw aan uw eigen idealen en ga zorgvuldig en vriendelijk om met datgene wat van u afhankelijk is.

Bulletgewijs:
- Nieuwe woonplaatsen, nieuwe standpunten, of een nieuw leven.
- Geleidelijke ontwikkeling en gelijkmatige vooruitgang.
- Een relatie moet veranderingen en overgangen ondergaan om te blijven leven en groeien.
- Er worden morele inspanningen en standvastig volhouden van je verlangd.
- Het is tijd je om te keren en de toekomst met nieuwe zekerheid tegemoet te zien, voorbereid om het komende geluk te delen. Laat vrees u niet weerhouden. Reik naar binnen, omhels uw geest en doe iets!

O, deze steen trok ik ook al op 28 juni 2009.

Geen opmerkingen: