zaterdag 4 september 2010

Nu wordt-ie oppositieleider

En terwijl wij de nieuwe opmaak uitbundig aan het vieren zijn op het terras van het Filmmuseum in het Vondelpark, zegt Wilders het vertrouwen in de formatie op. Het duurt nog uren voor ik er achter kom. Want als ik - na nog een vrolijke ontmoeting met oud-collega Dien op de Ferdinand Bolstraat - eindelijk thuiskom moet ik ook een een bericht maken, want er is (op ons nederig niveau) ook alweer een nieuw relletje in de maak. Dat bericht moet ik schrijven en in het nieuwe cms plaatsen.

Het nieuwe cms is sowieso nog onwennig, maar als je een beetje aangeschoten bent is het helemáál een tour de force. Maar het lukt me, en bij het bericht plaats ik een plaatje bij van Nens te plaatsen, die ontslagen wordt. Zit ik eindelijk op de bank, smst Vinnie: 'Is dit een afrekening met Nens?!?' 'Nee!' sms ik terug, 'ik bedoelde het als éérbetoon!' 'Ze staat ontzettend lelijk op die foto'. 'Morgenvroeg,' beloof ik, 'nu eerst Nova kijken. De laatste Nova. De laatste Clairy.'

Nu wordt Wilders oppositieleider. Hij heeft - begrijp ik - Verhagen nog een compromis aangeboden. Als die ervoor zou zorgen dat Klink, Ferrier en Koppejan een 'ja' van het CDA-congres als bindend aan zouden nemen en anders opstappen, wilde Wilders nog wel doorgaan, maar Verhagen kon dat niet garanderen. Het verwijt aan de CDA-fractie treft Verhagen niet, benadrukt Wilders. Met Verhagen kon hij prima onderhandelen. Daar moet Verhagen dan maar trots op zijn.

Nu komt Job Cohen weer steeds in beeld, die de afgelopen weken in alle media is afgeserveerd als loser. Hij glundert steeds een beetje. Net als Femke Halsema. Die glundert ook. Zou het ze lukken met Rutte te gaan werken?

Geen opmerkingen: