donderdag 30 september 2010

Zuid-Hollands Schoon

Geen mensen meer, geen knieën, natte jassen, alleen nog radiostemmen. Blij dat ik weer rij. Op de radio hoor ik ter hoogte van Utrecht dat er een file van 9 km staat tussen De Meern en Woerden, dus ik besluit tot omrijden via IJsselstein. Die route schiet niet echt op, vanwege de tientallen rotondes, maar het rijdt. Zuid-Holland  is mooi. Ook als het mist en miezert.

De afslag rechts naar Woerden mis ik, want  de naam Woerden staat niet op de borden, en zo verzeil ik te Schoonhoven. En dan? Geen idee. Uiteindelijk kies ik afslag Gouda in plaats van Krimpen aan den IJssel, wat een foutje blijkt te zijn. Maar zo anderhalf uur rijdende (en veel stilstaan) zie ik wel een schitterend stukje Zuid-Hollandse rivieren, dijken, kerken, molens, werven, pittoreske villa's en dijkwoningen, lelijke sociale woningbouw, bushaltes, fietsstallingen. Het is alleen meer een route voor een  dagje vrij dan voor woonwerkverkeer. Toch, ik moet het toegeven: het biedt wel mooie nieuwe beelden.

Overal in de mist en miezer fietsen scholieren met natte poncho's en bij de bushaltes middelbare dames met natte plastic regenkapjes. Is this 2010? Back to the fifties.Op het plaatje bij dit praatje zien we Moordrecht, waar ik in de nauwe straatjes verstrikt raak.

Geen opmerkingen: