donderdag 16 september 2010

Worthy is the Lamb

Het Concertgebouw stuurt weer heerlijke mailtjes met links. Van wat we gezongen hebben en wat we gáán zingen. Volgende week gaan we zingen: 'Worthy is the Lamb' uit de Messiah. Haal daar maar eens de alt uit! Ditmaal zit er bij de mail ook een biografie met foto van Hans, de dirigent. Ze zullen wel veel vragen van de verliefde deelneemsters over hem krijgen. Nou vooruit dan maar, zal hij licht onwilllig gezegd hebben. Schat ik in.

De foto van de dirigent zit vastgeklonken in het pdf-bestand, die krijg ik er niet uit. Hopelijk volgt die later. Maar de tekst luidt: 'Hans V. (1975) werd in glasstad Leerdam geboren als tweede zoon in een gezin van uiteindelijk vijf kinderen. Al op jonge leeftijd is Hans gefascineerd door muziek. Op zijn verzoek kwam er een piano in huis waar hij vaak en met veel plezier op speelde. Hij had het er dan ook graag voor over om voor zijn inspirerende pianoleraar elke week 30 km. op en neer te fietsen. Deze lessen maakten dat Hans toelating deed aan het conservatorium van Utrecht waar hij in 1999 de opleiding Docent Muziek afrondde. Sinds die tijd is hij werkzaam als muziekdocent op een middelbare school in Amstelveen. Daarnaast is Hans betrokken bij vele andere producties en werkzaamheden. Hij werkt als pianist, dirigent, arrangeur en workshopleider voor verschillende gezelschappen en culturele instellingen. Hans is via vele omzwervingen neergestreken in Amsterdam-IJburg, waar hij samen met zijn vriendin Marije, zoon Just endochter Josefien met veel plezier woont.' Dat is bijna om de hoek!

Er staat weinig nieuws in. Deze biografie had ik een half jaar geleden al gegoogeld. 'Als je iemand googelt ben je echt verliefd,' zegt Leen. En zij kan het weten.

Geen opmerkingen: