donderdag 23 september 2010

Wachten op de Wegenwacht

Wat zal deze dag nu weer brengen? We hebben een schitterende septemberdag, de zon schijnt, dit is hét moment om genietend geheel tot jezelf te komen. Ik ga naar Mutti, on the road again richting Emmen. Op de A28, voorbij Nunspeet, zie ik allemaal lampjes op het dashboard oplichten: van de accu, de noodrem, de olie... Ik rijd met een tempo'tje van zo'n 120 km/u op de linkerrijbaan. Wat is dit? Dit is het beeld wat je ziet als je de auto start. Is de motor uit? De motor is uit.

Het lukt me op een parkeerplaats te geraken. Er staan wat vrachtwagens, er stoppen hier vooral mannen voor hun plaspauze. De motor gaat niet meer aan. Geeft geen sjoege.

Mijn vrienden van de Wegenwacht bellen. 'Waar staat u?' 'Op een heel mooie parkeerplaats op de A28 Amersfoort richting Zwolle. Die tussen Nunspeet en 't Harde'. Dat had ik op mijn iPhone opgezocht. Intens tevreden. Maar dat is niet genoeg. 'Hoe héét die parkeerplaats?' 'Het spijt mij, maar daar keek ik net even niet naar toen ik de auto naar de kant manoeuvreerde.' 'Wij kunnen u niet helpen als we niet de exacte locatie weten'. Ze sommeert me naar de dichtstbijzijnde hectometerpaal. Dat is een heel eind weg, maar ze blijft gelukkig aan de lijn. Het is hectometerpaal 69.3. O, zegt ze, dat is parkeerplaats 'Kruiskop', of 'Kruiskade'. Whatever.

'Heb je een mooi boek mee?' sms't Hani501 meelevend. 'Nee. Ik ga maar bloggen'. Een auto van de Wegenwacht rijdt op de A28 deze parkeerplaats voorbij. Heeft de telefoniste het wel goed genoteerd???

Geen opmerkingen: