dinsdag 28 september 2010

Afgekeurd

'De APK is net aan de beurt, 7 oktober moet de auto gekeurd zijn, dus neemt u deAPK-keuring ook mee?' had ik gevraagd toen ik de Celica afgelopen donderdag bij de garage afleverde. Gisteren hebben we al contact gehad over een nieuwe dynamo van 649 euro. Vandaag belt hij - net als ik in bespreking zit. 'De auto is afgekeurd', meldt hij. Even heb ik een heftige herbeleving met het afkeuren van de Nissan100NX, toen de garagehouder met een schroevendraaier door de bodem prikte. Hij kon er niets van maken. Drie jaar geleden is dat alweer. We gingen er toen toch mee naar Frankrijk.

Frau wordt door de jaren steeds wat weerbaarder bij garages. 'Wat is het probleem?' vraag ik. 'Het zijn de voorbanden. Die zijn geheel aan gort (Of: 'naar god'). U heeft hele speciale voorbanden, die bijna nergens te krijgen zijn. Alleen Vredenstein heeft ze en ze kosten 171 euro. Ze moeten uit Amersfoort komen. Nu heb ik er 35% af weten te praten, maar toch. Mee, de achterbanden zijn nog goed, het komt van de voorwielaandrijving. Het is een heel bijzondere wagen en dan heb je ook bijzondere onderdelen...'

Wat ik ook geleerd heb is dat alles wat ze aan prijzen noemen éx btw en éx arbeidsloon à 75 euro éx btw is. Moest maar eens wat spaargeld gaan overboeken. Bij de laatstleden grote beurt - alweer ruim een jaar geleden - voorspelde mijn toenmalige garage bij de vólgende grote beurt een nieuwe uitlaat en een nieuwe distributiesnaar.

Geen opmerkingen: