zondag 12 juni 2011

Logeren

Wat is nou het leukst aan uit logeren gaan? Hoeveel programma moet je willen doen? Of juist niet? Zelf vind ik weinig programma het leukst, want als een ander in jouw huis is (of jij bent in andermans huis) dan is dat gegeven eigenlijk al programma genoeg.

Ik laat Bobby's moeder de map met mijn minstens 100 mandala's zien, die ze hartstikke mooi vindt en ik stel voor om te gaan kleuren, maar ik schroom ook een beetje omdat vaak mensen in een soort prestatiedrang en faalangst terechtkomen. Wat je ook zegt: ('Het resultaat doet er niet toe', 'Het gaat om het dóen', 'om het ontdekken', 'om de concentratie', 'om het plezier', 'het wordt altíjd mooi' ) het helpt niet. Maar ze wil graag.

Verder vind ik ons buitengewoon knus en zoet. Denk wel: Wat zal ze straks vertellen als ze thuis komt? 'Het was best leuk. Ik heb in een kapelletje geslapen, we zijn naar de H. Mis geweest en toen hebben we zitten puzzelen en kleuren.' Zo resumerende zou ik  het geloof ik zelf wel een leuke logeerpartij vinden.

Geen opmerkingen: